Studieforbundet kultur og tradisjon
Studieplaner

Fiskeforedling innføring (4 - 20 timar)

  • Godkjent for 4–20 timer
  • minst 4 deltakere

Læringsmål

Målet er at deltakerane i løpet av kurset skal:

  • Få innføring i ulike teknikkar, råvarer og reiskapar brukt for å foredle fisk.

  • Få innblikk i mattradisjonar knytt til fisk\

  • Få innblikk i samanhengen mellom råvarer og produktet.\

  • Filetere og tilberede fisk

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

Alle som har lyst til å lære å lære om foredling av fisk kan delta på dette kurset. Det er ingen krav om forkunnskap.

Studieplanen gir kursarrangøren rom for inkludering og til å ta hensyn til den enkelte deltakers behov for tilrettelegging.

Innhold

Informasjon og førebuing av råvarer
Reiskapslære
Prosessen før under og etter tilbereding
Innlæring og trening på matens konsistens og smak
Oppbevaring
Evaluering av resultat
Historikk og tradisjon

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

  • Lærebøker
  • Oppgaver
  • Nettkurs Fysiske rammer: Gode arbeidsbord
    Relevant pensum trykt og på nett
    Instruksjon/formidling: Tradisjonsberar

Organisering og arbeidsmåter

Kurset blir leidd av ein kurslærar
Kurset går føre seg i eigna lokale
Kursdeltakeren lærer teknikken ved å herme etter kurslærers arbeid

Individuell opplæring og opplæring i gruppe
Mengdetrening

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å styrke kulturelt mangfold og bevare kulturarven gjennom læring.
  • Å senke terskelen for læring og deltakelse i frivillige organisasjoner.
  • Å bekjempe utenforskap og bidra til inkludering.